Beerput ledigen

Wilt u uw beerput laten ledigen? Reken op Ruimingswerken Geys, uw ervaren specialist voor het ruimen en reinigen van beerputten.

Wat is een beerput?

In tegenstelling tot een septische put, die uw afvalwater filtert om het daarna in de riolering te lozen, is een beerput in principe niet meer dan een gat in de grond. In de beerput worden de afvalresten uit het toilet opgevangen. Het afbreken van afvalwater gebeurt ook door middel van bacteriën.

Wanneer moet ik mijn beerput laten ledigen?

Een beerput moet u vaker laten ledigen dan een septische put. Een beerput is niet aangesloten op het rioleringsnet en het proces om de afvalresten af te breken langzamer verloopt. De grootte van uw beerput en het aantal personen in huis zullen bepalen hoe vaak u uw beerput zal moeten laten leegmaken. In sommige gevallen zal een beerput sneller vol zitten en word deze best elk jaar geruimd, terwijl in andere gevallen u een beerput slechts om de 2 jaar moet laten ledigen.

Hoe weet ik dat ik mijn beerput moet laten leegmaken?

Wanneer uw beerput vol zit, zal u dat ongetwijfeld merken. De symptomen zijn dan ook overduidelijk. Een verstopt toilet of verstopte afvoerleidingen zijn dikwijls een indicatie van een volle beerput. Is het waterpeil in de WC hoger dan normaal of hoort u kolkende geluiden bij het doorspoelen? Dan is het waarschijnlijk tijd om uw beerput te laten leegmaken.

Tips om uw beerput in topconditie te houden

Het effectieve onderhoud van uw beerput laat u best over aan een vakman. Toch zijn er een heleboel dingen die u zelf kan doen om de frequentie waarop uw beerput moet geledigd en gereinigd worden zo laag mogelijk te houden.

  1. Gebruik geen chemicaliën, maar enkel biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen
  2. Gebruik in geen geval een chemisch ontstoppingsmiddel
  3. Spoel nooit resten van olie of vet door uw toilet of keukenafvoer
  4. Spoel nooit tampons, maandverband of luiers door uw toilet
  5. Spoel nooit verf- of andere chemische resten door
  6. Let op dat u geen te dik WC papier door uw toilet spoelt
  7. Vermijd dat zand, mos, bladeren of ander tuinafval in uw septische put terecht komen
  8. Stem de grootte van uw septische put af op het aantal personen in uw huishouden

Let op! Vraag een ruimingsattest

Na het ledigen van uw beerput, verstrekken we een ruimingsattest. Let op met bedrijven die weigeren om u dergelijk attest te verstrekken. Het ruimingsattest is een officieel document en tegelijk uw garantie dat het afval uit uw beerput op een duurzame manier verwerkt zal worden bij een officiële instantie. De inhoud van uw beerput moet verwerkt worden door een erkend verwerkingsbedrijf. In België worden dit soort bedrijven worden beheerd door Aquafin onder toezicht van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM).

Omdat enkel erkende ruimingsdiensten een ruimingsattest mogen uitkeren, is dit attest meteen ook uw garantie dat het ledigen van uw beerput volgens de geldende regels gebeurt.

Beerput laten ruimen aan een scherpe prijs

Als u uw beerput wilt laten ruimen of leegmaken, bent u bij Ruimingswerken Geys steeds aan het juiste adres. Onze garantie? Vakmanschap aan een scherpe prijs! Dankzij jarenlange ervaring kunnen we elke job op voorhand perfect inschatten zodat u achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Het ledigen en reinigen van beerputten heeft dan ook al lang geen geheimen meer voor onze ervaren vakmensen. De klanten van onze ruimingsdienst prijzen ons om onze oplossingen op maat en uitgebreid vakmanschap.

Uw beerput laten ledigen door een vakman?
Contacteer ons!

Gratis offerte

Vul onderstaande formulier in. We contacteren u zo snel mogelijk met een vrijblijvende offerte op maat.