Regenput reinigen

Wilt u uw regenput laten reinigen? Reken op Ruimingswerken Geys voor een grondige reiniging van uw regenwaterput.

Wat is een regenput?

Een regenput, of regenwaterput, is een waterdichte tank uit kunststof of beton waarin het regenwater opgevangen wordt om later te hergebruiken. Omdat het plaatsen van een regenput al sinds 2013 een verplichting is voor nieuwbouwwoningen en voor bepaalde renovaties, maken een heleboel Vlaamse woningen ondertussen gebruik van een regenwaterput. Het installeren van een regenput brengt dan ook een heleboel interessante voordelen met zich mee. Omdat het regenwater gebruikt wordt voor dagdagelijkse toepassingen zoals het doorspoelen van toiletten, het sproeien van tuinen, het schoonmaken van uw woning of wagen of het wassen van kledij zal u een heleboel kunnen besparen op uw waterfactuur. Een regenwaterput is dus niet alleen goed voor het milieu. U voelt het ook nog eens in uw portefeuille.

Wat zijn de oorzaken van een vuile of verstopte regenwaterput?

Er zijn een heleboel oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat uw regenwaterput vuil wordt of verstopt geraakt. We zetten de belangrijkste even voor u op een rijtje:

  • Regenwater bevat kleine deeltjes vuil en zand. Deze deeltjes zakken naar de bodem van uw regenwaterput.
  • Een droge sifon kan ervoor zorgen dat regenwater vuil en stinkend wordt. Zorg ervoor dat de sifon nooit droog komt te staan.
  • Vuil van op uw dak dat mee stroomt met de regen in uw regenwaterput achterblijft.

 

Reiniging regenwaterput

De reiniging van een regenwaterput is een cruciale stap om de kwaliteit en bruikbaarheid van het opgevangen regenwater te behouden. Hoe vaak u de regenwaterput moet reinigen hangt af van de grootte en het type van de put. Als u een regenwaterput met filter heeft moet u deze minder vaak reinigen dan een regenput zonder filter. Een regenwaterput zonder filter kan u best jaarlijks laten reinigen. De reiniging van een regenwaterput met filter kan tot 3 of 4 jaar uitgesteld worden

Best houdt u de kwaliteit van het aangeleverde water in de gaten. Krijgt het water een gele of bruine kleur? Begint het water te stinken? Wacht niet langer en contacteer ons voor een professionele reiniging van uw regenwaterput. De meest geschikte periodes om uw regenput te reinigen zijn op het einde van het voorjaar, in de zomer of op het einde van de herfst. Tijdens de zomermaanden staat het waterpeil in uw regenput het laagst door het gebrek aan neerslag. We kunnen uw regenwaterput reinigen zonder al te veel water te moeten afpompen. Op het einde van de herfst hebben bijna alle bomen hun bladeren verloren. Omdat bladval één van de hoofdredenen van vervuiling is, is dit het meest geschikte moment.

Regenput laten reinigen door een vakman

Uiteraard kan u zelf aan de slag om uw regenput te reinigen. Al raden we het niet aan. Er zijn een heleboel veiligheids- en kwaliteitsnormen voor het reinigen van een regenput. Om simpelweg te vermijden dat je in de regenwaterput valt, wordt er bv geëist dat de werken met 2 personen uitgevoerd worden. Wanneer een regenwaterput voor lange tijd ongebruikt blijft, komt er waterstofsulfide – een giftig gas – vrij. Ruimingswerken Geys beschikt over de juiste apparatuur, kennis en ervaring om uw regenput op een vlotte en vooral veilige manier te reinigen.

Regenput reinigen: de werkwijze

Om uw regenput te reinigen volgen wij een bepaalde werkwijze:

  • Regenput ledigen met een dompelpomp
  • Reinigen van de regenwaterput met hogedrukreiniger
  • Leegzuigen van het slib en vuil regenwater
  • Regenput desinfecteren met een speciaal ontsmettingsmiddel
  • Opvullen van de regenput met proper water

Regenwaterput laten reinigen aan een scherpe prijs

Wanneer u er zeker van wilt zijn dat uw regenwaterput op de juiste manier gereinigd wordt, rekent u op een vakman. Ruimingswerken Geys is met meer dan 10 jaar ervaring de ideale partner voor het reinigen van uw regenput. Dankzij onze uitgebreide ervaring kunnen we elke job op voorhand perfect inschatten en u een scherpe prijs bieden voor de reiniging van uw regenwaterput. Onze klanten prijzen ons om onze oplossingen op maat en uitgebreide vakmanschap.

Uw regenput laten reinigen door een vakman?
Contacteer ons!

Gratis offerte

Vul onderstaande formulier in. We contacteren u zo snel mogelijk met een vrijblijvende offerte op maat.