Septische put ledigen

Als u uw septische put wilt laten ledigen of reinigen, bent u in Zoersel (prov. Antwerpen) steeds aan het juiste adres. We komen uw septische put leegmaken aan een scherpe prijs.

Wat is een septische put?

Uw septische put filtert het afvalwater van uw toilet, douche, gootsteen, etc. door middel van bezinking. In tegenstelling tot bij een beerput wordt het gefilterde water daarna afgevoerd via de rioleringen. Na verloop van tijd raakt uw septische put echter vol door overtollig slib, etensresten of niet-afbreekbaar materiaal. Dit kan problemen geven met de werking van de septische put, maar ook de afvoerleidingen. Daarom is het belangrijk om uw septische put op tijd te laten ledigen.

Waarom moet ik mijn septische put laten ledigen?

Om verstoppingen en schade aan uw riolering te vermijden, is het een goed idee om regelmatig uw septische put te laten ledigen. Als u nalaat om uw septische put te laten ruimen, zal de riolering na verloop van tijd volslibben met achtergebleven toiletpapier, etensresten en reinigingsproducten. Als u niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan, laat u uw septische put regelmatig leegmaken en reinigen door een vakman. Om een goede werking van uw riolering te garanderen, raden we aan om uw septische put om de 3 tot 5 jaar te laten ledigen. Uiteraard spelen de grootte van uw septische put en het aantal inwoners een grote rol bij de optimale frequentie voor het leegmaken van uw septische put.

Wanneer moet ik mijn septische put ledigen?

Zoals we al zeiden, raden we aan om uw septische put om de 3 tot 5 jaar te laten leegmaken. Soms zal uw septische put sneller vol zitten. Soms zal het langer duren. Om te weten wanneer u precies uw septische put moet laten schoonmaken, houdt u best volgende symptomen in de gaten:

Geurhinder

Niets zo vervelend als een rioolgeur in huis. In bijna alle gevallen zal de stank in huis veroorzaakt worden door een volle septische put. Als u uw septische put laat ledigen en schoonmaken door onze vakmensen, bent u snel weer van die vieze geurtjes verlost.

Slecht doorspoelen van bad, douche of toilet

Wanneer uw toilet slecht doorspoelt of wanneer er water achterblijft in uw bad of douche, kan dit een indicatie zijn dat uw septische put vol zit en het tijd is om hem te laten leegmaken. Ook wanneer u een borrelend geluid in uw afvoerleidingen kan dat een indicatie zijn van een volle septische put.

Tips om uw septische put in topconditie te houden

Het effectieve onderhoud van uw septische put laat u best over aan een vakman. Toch zijn er een heleboel dingen die u zelf kan doen om de frequentie waarop uw septische put moet geledigd en gereinigd worden zo laag mogelijk te houden.

  1. Gebruik geen chemicaliën, maar enkel biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen
  2. Gebruik in geen geval een chemisch ontstoppingsmiddel
  3. Spoel nooit resten van olie of vet door uw toilet of keukenafvoer
  4. Spoel nooit tampons, maandverband of luiers door uw toilet
  5. Spoel nooit verf- of andere chemische resten door
  6. Let op dat u geen te dik WC papier door uw toilet spoelt
  7. Vermijd dat zand, mos, bladeren of ander tuinafval in uw septische put terecht komen
  8. Stem de grootte van uw septische put af op het aantal personen in uw huishouden

Let op! Vraag een ruimingsattest

Na het ledigen van uw septische put, verstrekken we een ruimingsattest. Let op met bedrijven die weigeren om u dergelijk attest te verstrekken. Het ruimingsattest is een officieel document en tegelijk uw garantie dat het afval uit uw septische put op een duurzame manier verwerkt zal worden bij een officiële instantie. De inhoud van uw septische put moet verwerkt worden door een erkend verwerkingsbedrijf. In België worden dit soort bedrijven worden beheerd door Aquafin onder toezicht van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM).

Omdat enkel erkende ruimingsdiensten een ruimingsattest mogen uitkeren, is dit attest meteen ook uw garantie dat het ledigen van uw septische put volgens de geldende regels gebeurt.

Septische put laten reinigen

Na het ruimen van uw septische put kunnen wij hem ook reinigen. Het schoonmaken van uw septische put doen we met een hogedrukreiniger. Wanneer u herstellingswerken wilt laten uitvoeren, is het reinigen van de septische put vaak noodzakelijk.

Septische put laten ruimen aan een scherpe prijs

Als u ervoor kiest om uw septische put te laten ledigen of schoonmaken door Ruimingswerken Geys, bent u verzekerd van vakmanschap aan een scherpe prijs. Dankzij jarenlange ervaring kunnen we elke job op voorhand perfect inschatten zodat u achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Het ledigen en reinigen van septische putten heeft dan ook al lang geen geheimen meer voor onze ervaren vakmensen. De klanten van onze ruimdienst prijzen ons om onze oplossingen op maat en uitgebreid vakmanschap.

Uw septische put laten ledigen door een vakman?
Contacteer ons!

Gratis offerte

Vul onderstaande formulier in. We contacteren u zo snel mogelijk met een vrijblijvende offerte op maat.