Hydroseeding

Hydroseeding, of hydraulisch inzaaien, is een innovatieve techniek voor het aanleggen van gras, bloemenperken of sedum sprossen. We zijn één van de pioniers op vlak van hydraulische bezaaiing in België.

Wat is hydroseeding?

Hydroseeding wordt ook wel eens hydraulisch inzaaien genoemd. Het is een innovatieve techniek voor het aanleggen van gras, bloemenperken of sedum sprossen. Hydroseeding is de oplossing bij uitstek wanneer het niet mogelijk is om op de standaard manier in te zaaien. Hydraulisch inzaaien wordt dus vooral gebruikt voor het inzaaien van bermen, taluds en andere steile wanden. Ook wanneer het nodig is om een grote oppervlakte in te zaaien, is hydroseeding een kostenbesparende oplossing.

Hydroseeding is een zeer eenvoudige, maar doeltreffende manier van inzaaien. Het zaad wordt in een grote tank gemengd met mulch (natuurlijke papier- en houtvezels), water, aangepaste meststoffen en lijm. Dit mengsel wordt met een sproeisysteem gelijkmatig over de in te zaaien oppervlakte verdeeld. Omdat we al snel de voordelen van hydroseeding erkenden, introduceerden we hydroseeding in 2010 in België. We zagen hydroseeding als de ideale manier om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. U kan ons dus gerust een pionier in hydroseeding in België noemen.

De voordelen van hydraulische bezaaiing

Hydraulische bezaaiing of hydroseeding biedt enkele interessante voordelen tov de traditionele manier van inzaaien.

  • Hydraulische bezaaiing zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het zaad.
  • Hydraulische bezaaiing minimaliseert het effect van zware regenval of wind omdat de zaden op hun plaats gehouden worden door de mulch.
  • Dankzij hydraulische bezaaiing en de aangepaste meststoffen in de mulch kunnen de zaden sneller en beter kiemen.
  • De aangepaste meststoffen in de mulch zorgen voor een optimale stimulatie van de groei.
  • Omdat er lijm aan de mulch toegevoegd wordt, is het met hydraulische bezaaiing mogelijk om schuine oppervlaktes in te zaaien.
  • Door schuine oppervlaktes in te zaaien voorkomt u bodemerosie.

De voordelen van hydroseeding zijn zeer talrijk. Hydroseeding wordt vandaag de dag vooral gebruikt voor industriële toepassingen. Bedrijfstuinen, bermen of taluds kunnen sneller en efficiënter ingezaaid worden, wat uiteraard de kostprijs alleen maar ten goede komt. Ook voor particulieren zijn er enkele interessante toepassingen. Hydraulische bezaaiing is de oplossing bij uitstek voor de aanleg van grasperken, daktuinen, sedumperken, bloemenweides en meer.

Hydroseeding aan een scherpe prijs

Onze jarenlange ervaring met hydroseeding laat ons toe om elke job op voorhand precies in te schatten en u een duidelijke prijs voor te leggen voor hydraulische bezaaiing. Zo komt u achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. Als u dat wenst komen we langs om te bekijken welke voordelen hydroseeding u kan bieden. Onze klanten prijzen ons om onze uitgebreide vakkennis en oplossingen op maat.

Bekijk hoe hydroseeding in zijn werk gaat.

Interesse in andere tuinwerken?

Gratis offerte

Vul onderstaande formulier in. We contacteren u zo snel mogelijk met een vrijblijvende offerte op maat.