Je vetput ledigen? Ruimingswerken Geys helpt je professioneel en snel verder!

Professioneel ledigen van je vetput of vetafscheider

Tijd om je vetput te laten leegmaken? Ruimingswerken Geys is jouw betrouwbare partner voor het professioneel ledigen van je vetput of vetafscheider. Een vetput of vetafscheider scheidt het vet van het water dat in deze vetput wordt opgevangen. Na een tijd raakt zo’n vetput helemaal vol. En dat kan heel wat problemen geven. Het is beter om je vetvanger regelmatig te laten leegmaken.

Vetput verplicht voor horeca

Wist je dat een vetput wettelijk verplicht is voor tal van ondernemingen in de voedingssector en horeca? Een vetvanger is verplicht voor ieder bedrijf dat afvalwater produceert dat met vet of olie vervuild is.  Zoals:

  • Restaurants
  • Gaarkeukens
  • Grootkeukens
  • Ziekenhuizen
  • Slachterijen
  • Slagerijen
  • Frituren
  • Vleesverwerkende bedrijven
  • Visverwerkende bedrijven

Je vetafscheider vakkundig laten ledigen?

Reken op de specialisten van Ruimingswerken Geys!
Bel +32 (0) 472 10 27 37 of mail ons voor je gratis offerte!

Wettelijk erkend voor het ledigen van vetputten

Wij zijn als ruimingsdienst erkend om jouw vetput te ledigen en te reinigen. We doen dat volgens de wettelijk voorgeschreven normen. Wij lozen het vet op een wettelijke erkende en milieuvriendelijke manier bij een erkend verwerkingsbedrijf.

Wanneer is je vetput vol?

Als de vetlaag zo’n 15 cm dik is of als je vetafscheider +- halfvol zit met vuil en slib, dan is het tijd om Ruimingswerken Geys te bellen en je vetvanger te laten ledigen. Vind je het moeilijk om zelf te bepalen of het tijd is om te ledigen of niet? Dan komen wij graag langs voor een inspectie van je vetput. Je bent wettelijk verplicht om je vetput minstens één keer per jaar te ledigen.

Hoe gaan we te werk om je vetput te ledigen?

We komen langs met onze tankwagen. We sluiten een slang aan op je vetvanger en maken die leeg met een drukvacuümtechniek. Als het nodig is, reinigen we de vetput onder hoge druk en we checken de put op barsten, afwijkingen en lekken. We werken snel, discreet en zo proper dat je niet eens merkt dat we langs geweest zijn. Erna lozen we het vet bij een erkend verwerkingsbedrijf. En we bezorgen je uiteraard ook een officieel schriftelijk attest.

Wat kost het om je vetput te laten ledigen?

Bij Ruimingswerken Geys kan je rekenen op een scherpe prijs. En nog beter: op onze voortreffelijke service. Wij komen altijd snel langs – zelfs in het weekend als dat nodig is – en pakken ons werk professioneel en met de modernste technieken aan. Bovendien zijn wij zelfwerkende patroons. We vinden persoonlijk contact met onze klanten heel belangrijk en bekijken onze samenwerking graag op lange termijn!

Je vetput vakkundig laten ledigen?

Reken op de specialisten van Ruimingswerken Geys!
Bel +32 (0) 472 10 27 37 of mail ons voor je gratis offerte!